Harrie Kiekebosch Communicatie is gevestigd in 't Natuurlijk Huus in Raalte.

Harrie Kiekebosch
Hogebroeksweg 25
8102 RL Raalte

M: 06 - 30 567 599
E: info@harriekiekebosch.nl

Inspireren

Ik ben mijn hele leven al journalist. Altijd in de regio. Voor krant, magazines, radio, tv. En voorloper in digitaal. Het werk veranderde nogal. Maar mijn visie misschien nog wel meer.

Doel van journalistiek is de samenleving informeren en de macht controleren. Maar dat ‘informeren’ beperkt zich hoofdzakelijk tot het uitlichten van de uitzondering. En dat controleren schuurt ook. Op het moment dat een journalist de macht controleert, is hijzelf ook een machtsfactor geworden. Zo heeft De Telegraaf veel minder op met ons klimaat dan The Guardian waardoor de ene krant kan schrijven dat het onmogelijk is over te stappen op duurzame landbouw omdat we dan slechts twee keer in de week vlees kunnen eten terwijl de andere krant zegt dat we dus met gemak over kunnen naar duurzame landbouw, dat we daarvoor alleeen maar naar twee keer in de week vlees moeten.

Ik wil graag informeren, inspireren en activiteren. Niet cynisch zijn, maar constructief. Thema’s als wonen, werken, duurzaamheid, sport, toerisme, cultuur langdurig diepgravend en verbredend behandelen en niet zeggen ‘dat hadden we gisteren al’. Daarbij wil ik graag met de samenleving in gesprek over de onderwerpen, door een soort van redactieteams te vormen die meepraten over content. Voor je het weet gaat het dan niet alleen meer over een nieuwsplatform, maar worden er workshops, symposia, what ever georganiseerd. Je praat dan over platforms in de breedse zin van het woord.